Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

KEOP 6.2.0/A/09/2010-0093 Házi Komposztálás népszerűsítése Kastélyosdombón.

Azonnali felhasználásra!

Projektcím: Házi komposztálás népszerűsítése Kastélyosdombón

Projekt azonosító: KEOP-6.2.0/A/09-2010-0093

Kastélyosdombó településen fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojekt valósult meg, Európai Uniós támogatásból. 

A projekt keretében a Dél-Dunántúli Régióban, a Barcsi kistérségben, ezen belül Kastélyosdombó településen házi komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósult meg, amely során 100 db házi komposztáló láda került ingyenesen kihelyezésre a település háztartásaiba, amely környezettudatos hulladékhasznosításra ösztönzi Kastélyosdombó település lakóit. A lakóingatlanokra vetített felhasználók átlagos száma a lakónépességre és a lakóingatlanokra vonatkozó adatok alapján 2 főben lett meghatározva, így a projekt megvalósítása során a lakossági felhasználás 200 főt érintett. A projekt további része egy aprítógép beszerzése, amely szintén a lakosság használatába kerül, továbbá kiterjedt kommunikációs és kampánytevékenység megvalósítása.

A ládák kihelyezése előtt szórólapokon és hirdetéseken keresztül hívták meg a települések lakóit egy előadásra, melyen a pályázatról, az ezzel járó kötelezettségekről és természetesen a komposztálás gyakorlati folyamatáról volt szót. Az előadásokat nagy érdeklődés kísérte. A ládák szétosztása a vártnál egyszerűbb volt, mivel az előadáson résztvevők elmondták azoknak, akik nem tudtak elmenni, így a szomszédjaiknak, ismerőseiknek, hogy milyen előnyökkel jár a láda használata. Még az idősebb korosztályt is meglepte, hogy a háztartási hulladék közel 2/3 részét lehet komposztálni, és azt a továbbiakban hasznosítani. Sokat segíthet a komposztálásban, a szerződés megkötésekor átadott használati útmutató is.

A házi és közösségi komposztálást népszerűsítő mintaprojektjét az Önkormányzat európai uniós támogatásból valósította meg. A komposztálással megoldódik a megmaradt hulladékok ártalmatlanítása, szállítása, ezáltal biztosított lett a kerti komposztálás, és nem utolsó sorban egy hasznos, a növényeket serkentő komposztot hoznak létre a láda használói.
 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Kastélyosdombó Község Önkormányzata

Cím: 7977 Kastélyosdombó, Fő utca 73.

Telefon/fax: 82/466-926

e-mail: dkkorjegyzoseg@vipmail.hu

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Nonprofit Kft.

Cím: 1134 Budapest, Váci út 45.

Levelezési cím: 1399 Budapest, Pf. 677

Honlap: www.energiakozpont.hu

energiakozpont_logo.jpg

 

Irányító Hatóság neve és elérhetősége:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Levelezési cím: 1393 Budapest, Pf. 332.

E-mail: nfu@nfu.gov.hu

Infovonal: 06 40 638-638 (474-9180)

Honlap: www.nfu.hu

 nfu-logo.jpg

 

euzaszlo_180x60.jpg   uj_szechenyi_terv.jpg

mm_logo_cmyk178x33.jpg

[VISSZA A NORMÁL OLDALHOZ]